چرا با وجود شیوع گسترده کرونا موزه های کشور هنوز تعطیل نشده اند؟

به گزارش وبلاگ کاتالوگ، در حالی که شیوع کرونا باعث تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و بسیاری از مکان های عمومی و... شده است؛ اما هنوز خبری از تعطیلی موزه های کشور نیست.

چرا با وجود شیوع گسترده کرونا موزه های کشور هنوز تعطیل نشده اند؟

اولین گزارش های رسمی از موارد ابتلا به بیماری کرونا در 29 بهمن در کشور منتشر شد. طی روزهای پرآشوب پس از آن، موارد ابتلا و فوت بیماران به سرعت در حال افزایش بوده است. بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایران، آمار مبتلایان به بیماری کرونا در کشور به 1501 نفر می رسد. در همین حال، تا لحظه نگارش این مطلب، متاسفانه 66 نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به این بیماری کُشنده جان سپردند.

به همین دلیل کلیه مدارس و دانشگاه ها و سایر مکان های عمومی کشور تعطیل شدند. پس از آن نیز، نوبت به رویدادهای هنری مانند سینماها و کنسرت های موسیقی رسید. روز گذشته هم خبر تعطیلی کلیه لیگ های حرفه ای فوتبال و سایر رشته های ورزشی کشور رسما اعلام شد؛ اما علی رغم صحبت های زیادی که در خصوص تعطیلی موزه های کشور به گوش می رسید، هنوز به تعطیلی موزه ها ترتیب اثر داده نشده است.

روز گذشته، محمدرضا کارگر، مدیرکل موزه های وزارت میراث فرهنگی، در گفتگویی اظهار کرد که موزه ها تعطیل نشده اند و تنها از ساعت های کاری این مراکز فرهنگی کاسته خواهد شد. مدیرکل موزه ها در ادامه گفت که دو ساعت از زمان فعالیت روزانه کم می گردد و موزه ها تا ساعت 15 دایر خواهند بود.

محمدرضا کارگر ادامه داد:

با توجه به بخشنامه استانداری تهران مبنی بر کاهش ساعت کاری ادارات در مرکز، موزه های فعال تهران نیز تا ساعت 15 به کار خود ادامه می دهند. بر این اساس، ساعت فروش بلیط کاخ موزه های تهران از ساعت 9 صبح تا 14 است و کادر اداری موزه ها تا ساعت 13 فعال خواهند بود.

کارگر در همین رابطه گفت که بنا به این دستور، تا اطلاع ثانوی و بهتر شدن شرایط در تهران، ساعت های کاری موزه های مرکز بدین منوال باقی خواهد ماند. این در حالی است که قبلا از تعطیلی موزه ها خبر می رسید. هرچند، به گفته مسئولان وزارت میراث فرهنگی، این تصمیم مغایر با نظر ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا بوده است. کارگر به ایرنا گفت که شرایط بازدید از موزه ها به شدت کاهش یافته و از آنجایی که مانند سابق ازدحامی در موزه ها وجود ندارد، ستاد پیشگیری از کرونا رأی به ادامه فعالیت موزه ها داده است.

مدیر اداره کل موزه ها در این رابطه مطرح نمود که با وجود تعطیلی موزه ها، خللی در زندگی عمومی مردم وارد نمی گردد؛ اما دلایلی برای بازماندن آن ها وجود دارد.

کارگر ادامه داد:

در روزهایی که بازدید از موزه ها حدود 10 تا 30 نفر است، باز بودن موزه ها مالی و به صرفه نیز نیست؛ ولی در مقابل دلایلی نیز وجود دارد که ما را برای باز بودن موزه ها مجاب می نماید که یکی از آن ها حضور بعضی تورهای گردشگری خارجی در ایران است. برای مثال تورهایی از مالزی در ایران حضور دارند که می توانند در این روزها به موزه ها بروند و از آنجا بازدید نمایند.

مدیر اداره کل موزه ها اضافه نمود:

واقعیت این است که موزه ها همچون سینما نیستند که افراد با فاصله ای کم در کنار هم باشند و احتمال گرفتن کرونا از یکدیگر وجود داشته باشد، فاصله بازدیدنمایندگان از یکدیگر در موزه ها زیاد است و کمتر نگرانی در این خصوص وجود دارد.

این مسئول وزارت میراث فرهنگی در ادامه صحبت های خود گفت که تصمیم تعطیلی موزه ها بر عهده ستاد مقابله با کرونا است.

وی گفت:

مرجع تصمیم گیری، ستاد مقابله با کرونا است و آن ها نیز عقیده بر باز بودن موز ه ها دارند. تنها می توانیم نکته های بهداشتی را رعایت نموده و با مرخصی استحقاقی کارمندان مان موافقت کنیم.

در همین رابطه چند روز قبل، علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری، در نامه ای به معاون خود تأکید داشت که بازدیدها به صورت دسته جمعی انجام نگیرند.

وی در نامه خود گفت:

به منظور مقابله با بیماری کرونا در سطح کشور الزامی است ضمن رعایت دقیق پروتکل های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پیشگیری از شیوع این بیماری، به کلیه موزه های کشور اعم از دولتی و خصوصی، مراکز تاریخی و فرهنگی، پایگاه های ملی و جهانی، مراکز گردشگری و سایر زیرمجموعه های ذی ربط اعلام گردد از پذیرش بازدیدهای گروهی (دانش آموزی، دانشجویی و...) خودداری نمایند. بدیهی است باید تمهیدات لازم برای عوامل و کارکنان مجموعه های یادشده از قبیل ماسک و مواد ضدعفونی نماینده در نظر گرفته گردد. بعلاوه نصب علائم هشداردهنده برای بازدیدنمایندگان در دستور کار قرار بگیرد.

به نظر می رسد که مسئولان وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری بر این عقیده اند که شرایط موزه با سایر مکان های عمومی مانند سالن های سینما و کنسرت های موسیقی، فرق دارد؛ چراکه در موزه ها اگر محدودیت هایی همراه با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی و توصیه های ایمنی سلامت اعمال گردد، می توان از بروز مسائل جلوگیری کرد. با این حال، از شواهد و قرائن چنین برمی آید که با این وجود هم نمی توان موزه ها را چه برای کادر اداری و کارکنان این مراکز و چه برای بازدیدنمایندگان، ایمن دانست.

یافته های پژوهشگران تابه حال نشان داده است که ویروس کرونا نو یا کروناویروس 2019، می تواند به وسیله ذرات بزاق، مخاط بینی و سایر مایعات بدن از فردی به فرد دیگر منتقل گردد. این ذرات می توانند با سرفه یا عطسه وارد دهان یا بینی افرادی شوند که در نزدیکی فرد مبتلا (تا فاصله 182 سانتیمتری) قرار دارند و به این ترتیب، بیماری انتقال می یابد. ذرات مذکور می توانند روی سطوح و اشیا باقی بمانند و فرد با لمس آن ها و سپس دست زدن به دهان، چشم یا بینی خود به ویروس کرونا مبتلا گردد. تصور می گردد که ویروس کرونا می تواند تا 9 روز در دمای اتاق زنده بماند.

به همین جهت، مسئله در کشورهای دیگر کاملا جدی گرفته شده است. در کشور ایتالیا که کانون شیوع کرونا در خاک اروپا است، بسیاری از مراکز و مکان های عمومی از جمله موزه ها و نمایشگاه های دایر در استان های شمالی به حالت تعطیل درآمده اند. حتی بعضی از مسابقه های مهم فوتبال سری آ در شهرهای شمالی ایتالیا لغو شده اند. در همین حال، دولت فرانسه نیز در یک اقدام احتیاطی خبر از تعطیلی موزه لوور در پاریس داده است.

منبع: کجارو / ایرنا / ایرنا / خبرگزاری ایسنا

به "چرا با وجود شیوع گسترده کرونا موزه های کشور هنوز تعطیل نشده اند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا با وجود شیوع گسترده کرونا موزه های کشور هنوز تعطیل نشده اند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید